odatagen: Failed to generate proxy classes. Please verify the metadata.

Apr 4, 2013 at 9:17 AM
Im working on Open Data Protocol (OData) which is a standardized protocol for creating and consuming data API's.

I have installed , configured , builded OData successfully in IOS 6

Currently I'm creating Proxy class to connect to the OData Service using the following command.
cd /Users/Shamsu/Applications/ODataObjC/ODataSDKV1-1.3/Framework/bin/ODatagenBinary/MacOSX10.7.sdk/Debug

./odatagen /uri=http://35.35.6.4/MyApp.MyApp3D.DataService/MyApp3DDataService.svc/ /out=/Users/Ramshad/Applications/ODataObjC/ODataSDKV1-1.3/Framework/bin/ODatagenBinary/MacOSX10.7.sdk/Debug  /u=sa /p=123
However I'm getting an error as
 odatagen: Failed to generate proxy classes. Please verify the metadata
I can see the me"tadata.xml file is updated as
 <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?><edmx:Edmx Version="1.0" xmlns:edmx="http://schemas.microsoft.com/ado/2007/06/edmx"><edmx:DataServices m:DataServiceVersion="1.0" m:MaxDataServiceVersion="3.0" xmlns:m="http://schemas.microsoft.com/ado/2007/08/dataservices/metadata"><Schema Namespace="MyAppDBModel" xmlns="http://schemas.microsoft.com/ado/2009/11/edm"><EntityType Name="User"><Key><PropertyRef Name="UserID" /></Key><Property Name="UserID" Type="Edm.Guid" Nullable="false" /><Property Name="UserName" Type="Edm.String" MaxLength="10" FixedLength="true" Unicode="true" /><Property Name="UserDescription" Type="Edm.String" MaxLength="50" FixedLength="false" Unicode="true" /><Property Name="Active" Type="Edm.Int64" /></EntityType></Schema><Schema Namespace="MyApp.MyApp3D.DataService" xmlns="http://schemas.microsoft.com/ado/2009/11/edm"><EntityContainer Name="MyAppDBEntities" m:IsDefaultEntityContainer="true" p6:LazyLoadingEnabled="true" xmlns:p6="http://schemas.microsoft.com/ado/2009/02/edm/annotation"><EntitySet Name="User" EntityType="MyAppDBModel.User" /></EntityContainer></Schema></edmx:DataServices></edmx:Edmx>
Note:metadata.xml file is located at out param location
  (/Users/Ramshad/Applications/ODataObjC/ODataSDKV1-1.3/Framework/bin/ODatagenBinary/MacOSX10.7.sdk/Debug /metadata.xml)
I'm unable to identify the issue. Any problem with my windows WCF service /ODataService configuration/database configuration ? .Permission assigned as * (read,write).

Any help on this issue is appreciated.

Thanks.